Seksuel anoreksi

Læs mere om sensuel anoreksi

Seksuel anoreksi

Seksuel anoreksi – når sex forbindes med skam og selvhad definition på det er: 1) 

Tvangsmæssig undgåelse af sex samt forstyrret adfærd omkring sex, selvbillede og intimitet. 

2) Vedholdende frygt for intimitet, seksuel kontakt, seksuel nydelse og seksuelt overførte sygdomme. 

3) Tvangsmæssigt optagethed af seksualitet, seksuelle intensioner og seksuel opførsel hos andre og deres egen seksuelle tilstrækkelighed. 

4) Negativ, rigid og dømmende attitude mod sex, kropsudseende og seksuel aktivitet. 

5) Skam og selvhad over seksuelle erfaringer/oplevelser. 

6) Selvdestruktiv adfærd for at undgå, begrænse eller stoppe sex. 

Mange af dem der er ofre for seksuelt misbrug eller afvisning, og mennesker opvokset i stærkt religiøse samfund. religiøse hjem, som bliver ramt. I hjem med stor afstandtagen til sex og dertil relaterede emner, hvor man ikke anser sex som en naturlig del af livet. Ligeledes hvis man har været udsat for seksuelle overgreb, vil man have stor modstand mod sex og tage afstand fra alt, der har med sex at gøre, da det minder om de tidligere traumer. Samtidig er man hele tiden på vagt overfor alt, der kan pege i retning af sex. Enten seksuelle handlinger fra en partner eller fra omgivelserne. Der bruges mange kræfter på at fordømme, afvise og tage afstand til sex. Man kan også være meget fordømmende over for andres påklædning og adfærd – alt, det kan opfattes som opfordring til sex. Selv uskyldige kommentarer fra venner og kollegaer som i andres ører intet har med sex at gøre. Mange kender til dem som skælder sine børn ud for at lege med deres kønsorgan og få skæld ud for det. 

vi i Danmark stort set allesammen kender, og som kunne lide af dette, er det Misse Møhge fra Matador. Hun var konstant optaget af andres seksualitet og skam omkring dette, hun følte også, at hun drog mænd til sig og tillagde dem seksuelle motiver, som ikke var til stede. Min mening er ikke at latterliggøre men derimod blot beskrive, hvordan det kan tage sig ud. Når det er sagt, er det jo smertefuldt at være tvangsmæssigt optaget af et emne, og som man ikke kan holde ud, men heller ikke kan lade være med at beskæftige sig med.

 Denne lidelse kræver behandling, og derfor er det vigtigt at erkende, at man har et problem. Men det kan være svært, for personen som lider af dette, vil ofte benægte, at de har et problem, og hvis man er i et parforhold, kan dette komme alvorligt i vejen for parrets samliv. Hvis du er en person med denne eller lignende lidelser, så er der hjælp at hente