Behandling for flyskræk med hypnosebehandling

Hvis du lider af flyskræk, behøver du ikke føle dig alene. Ca. 20 % af alle danskere lider af flyskræk i varierende grad, og det er dermed en af de hyppigst forekommende enkeltfobier. Er du en af de mange, har du heldigvis virkelig gode muligheder for at gøre noget ved problemet. Flyskræk kan opleves som en stærkt generende angst for at lette eller lande med et fly, en meget ubehagelig følelse, når flyet er i maksimal højde, under turbulens eller som en diffus angst, der melder sig allerede op til en rejse, eller når du ankommer til lufthavnen. Måske fylder ubehaget så meget for dig, at du helt undgår at rejse med fly.

Din flyskræk kan skyldes en oplevelse med at flyve, som har virket faretruende på dig, f.eks. pga. turbulens eller andre omstændigheder. Men det kan lige så ofte være en mere indirekte og i mange tilfælde helt ubevidst grund, der gør dig angst. I begge tilfælde udløser flyvesituationen ubevidst et angstpræget følelsesberedskab, der er uden for din kontrol og ude af proportioner med den reelle fare.

Med hypnose og hypnoterapi kan du få adgang til de ubevidste mekanismer, der starter og holder liv i din flyskræk. Sammen med terapeuten kan du bearbejde og opløse den uhensigtsmæssige “programmering”, der har været den direkte eller indirekte årsag til dit problem. I visse tilfælde kan det være mere hensigtsmæssigt at arbejde med til en start blot at skrue så meget ned for din reaktion, at den bliver meget nemmere for dig at håndtere.