Hypnoseterapi mod generthed.

Generthed kan lyde som et lille eller ubetydeligt problem. Men for den som lever med genertheden i hverdagen, kan den være yderst hæmmende. Generthed findes i alle alder bland andet, unge som gamle, mennesker. Og dem der lider af generthed, er det et stort problem, særligt socialt.

  • Svært at være en del af fællesskab.
  • Føler det grænseoverskridende at byde ind i det sociale sammenhænge.
  • Hvordan bryder jeg isen hvad jeg skal sige eller gøre.
  • Følelsen af at står udenfor kredsen, ”det tavse vidne” til det sociale samspil mellem de andre unge.
  • Føler sig enorm nervøs når de skal præstere.
  • Tilbageholdende til andre mennesker eller lære nye at kende.
  • Har svært ved at sige min mening
  • Føler mig konfliktsky

Generthed forekommer udelukkende i sociale sammenhænge. Her kan genertheden opleves som en uro i hele kroppen, eller måske kommer den til udtryk som en decideret præstationsangst hvilket kan medføre stammen, rødmen etc.. De fleste generte, vil gøre alt for, at undgå situationer hvor man har andres blikke rettet mod sig. Nogle kan også, når de er alene, føle sig genert, men da vil man som regel kalde det utilpashed eller at være frygtsom, og du vil måske betegne dig selv som værende konfliktsky.

 Der er ofte en god grund til at man oplever sig selv som genert. F.eks kan Erindringer om udtalelser fra barndommen som “ja han er godt nok genert”, sidde fast i underbevidstheden og være med til at skabe dit selvbillede. Du husker sikkert dig selv som værende genert helt tilbage fra barndommen. Måske kan du endda huske at dine forældre eller andre mennesker har sagt “ja, han er meget genert”, og dine forældre har måske beskrevet for dig, hvordan du gemte dig bag de voksnes ben eller at skolestarten var hård for dig etc.

Hypnose og hypnoterapi kan hjælpe dig med din generthed

Hypnose hjælper til at neutralisere og bearbejde de overbevisninger, oplevelser og misforståelser, der igennem tiden har gjort, at genertheden har fået lov at tage over.