Hypnose for Tinnitus – susen og lyde i ørene eller hovedet

Tinnitus er en oplevelse lyd eller susen i ørene eller inde i hovedet. Lyden høres kun af personen selv og er ikke forårsaget af kilder fra omgivelserne omkring en selv. Nogle oplever, at høre lyden alene i det ene øre eller mest markant i det ene øre. Andre oplever at høre lyden ligeligt i begge ører, mens andre igen har en mere uklar oplevelse at høre noget et eller andet sted i hovedet. Opfattelsen af den indre lyd kan have mange forskellige udtryk.

Hvordan kan hypnose ændre Tinnitus?

Måske har du på et tidspunkt begyndt at gå med et smykke – fx. et armbånd eller en ring. I starten var du opmærksom på den, kunne mærke ringen mellem fingrene og bemærkede lyden, hvis den rørte ved noget. Men efter et stykke tid “smeltede” den ligesom sammen med dig, blev en del af dig og din opfattelse af dine hænder og fingre. Smykker og deres “forstyrrelse” er anderledes end Tinnitus på to punkter
– du har ikke selv har valgt det og 
– du kan komme til at tillægge tinnitus negative tanker og følelser.

Elsker man opera, kan den give følelsen af ro, afslapning, kærlighed og nærvær. Er man ikke til opera, kan samme musik, samme lyde give følelsen af irritation, forstyrrelse og larm.

Problemet med tinnitus er i høj grad, hvilke tanker og følelser du tillægger den. Det er det, som hypnose kan hjælpe med.

Hypnose ændrer fokus

En stor del af problemet med Tinnitus er, at vi fokuserer på den og tillægger den negative følelser. Bliver irriteret, ked af det, begrænset, forstyrret osv.

Hypnose kan hjælpe dig med at ændre den opfattelse, lære dit system, at lydende er en del af dig, noget der er der. Måske endda at give dig den opfattelse, at lydende kan hjælpe dig, støtte dig, minde dig på gode ting. Uden mørke, intet lys. Ude lyde, ingen stilhed.

Det handler om, hvilken historier dine tanker fortæller dig.